Terra a la vista!

18/04/2024 · [Primaire]

Terra a la vista! Els nens i nenes de CM1 es preparen per visitar el Delta de l’Ebre.
Què és el Delta de l’Ebre i per què els pirates tenien tant interès per aquest territori? Durant les últimes setmanes, els alumnes de CM1 han començat a donar resposta a aquestes qüestions mitjançant una capsa d’aprenentatge.

Amb aquest mètode d’aprenentatge l’alumnat construeix els coneixements i les competències amb l’ajuda d’unes activitats que troben dins d’una capsa dissenyada al voltant d’una temàtica del seu interès. A més, treballen en grups cooperatius on cadascun d’ells ocupa una responsabilitat per tal que se superin les tasques correctament. Al final, hi ha un repte que hauran de dur a terme amb tota la classe i que resumeix els coneixements adquirits durant el projecte.

En el cas de la capsa “Terra a la vista!” hi ha quatre activitats que posen els pirates del Delta de l’Ebre al centre. Així, els alumnes comprenen què és un riu i quines són les seves parts, quina és la flora i la fauna del Delta, com es conrea l’arròs i com es produeix la sal.
_

La terre en vue ! Les enfants de CM1 s’apprêtent à visiter le Delta de l’Ebre.
Qu’est-ce que le Delta de l’Ebre et pourquoi les pirates s’intéressaient-ils à ce territoire ? Ces dernières semaines, les élèves de CM1 ont commencé à répondre à ces questions par le biais d’une boîte d’apprentissage.

Avec cette méthode d’apprentissage, les élèves construisent leurs connaissances et leurs compétences à l’aide d’activités qu’ils trouvent dans une boîte conçue autour d’un sujet qui les intéresse. En outre, ils travaillent en groupes coopératifs où chacun d’entre eux a la responsabilité de veiller à ce que les tâches soient accomplies correctement. À la fin, il y a un défi qu’ils doivent relever avec toute la classe et qui résume les connaissances acquises au cours du projet.
Dans le cas de la boîte « Terra a la vista ! », quatre activités placent les pirates du Delta de l’Ebre au centre du projet. Les élèves comprennent ainsi ce qu’est un fleuve et quelles en sont les parties, ce que sont la flore et la faune du delta, comment on cultive le riz et comment on produit le sel.